Cea mai vastă rețea de traficanți de aur din Europa avea circa 100 de complici în România. Procurorii DIICOT, polițiștii de la Crimă Organizată și cei de frontieră s-au mobilizat într-o acțiune fără precedent în cadrul căreia au efectuat 225 de percheziții. Au fost capturate 60 de kilograme de aur și s-au descoperit complici în alte nouă țări. Coordonatorul rețelei era un cetățean turc care, cu ajutorul firmei de transport intaernațional pe care o deține, aduna bijuterii din Europa, le topea și, apoi, vindea aurul la comercianți.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Alba Iulia împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi Gărzii de Coastă, a efectuat, astăzi, 225 percheziţii domiciliare pe raza mai multor judeţe din România. Acțiunea vizează destructurarea unei grupări infracţionale organizate, formată din 91 de persoane, specializată în săvârşirea de infracţiuni de contrabandă şi comercializare pe teritoriul României a produselor supuse marcării, fără a fi marcate.
Procurorii D.I.I.C.O.T - Serviciul Teritorial Alba Iulia, au început, ieri, urmărirea penală faţă de un număr de 91 de învinuiţi. DIICOT transmite că, în cursul anului 2013, pe raza judeţului Constanţa s-a constituit o grupare infracţională organizată, structurată pe două paliere, având ca scop săvârşirea unor infracţiuni de contrabandă cu bijuterii din aur aduse din Turcia.
Această grupare, a fost constituită la iniţiativa învinuitului B.S, cetăţean turc, care deţinea o firmă de transport internaţional de persoane, cu autocare, atât pe ruta Turcia-România cât şi pe alte rute internaţionale.
Gruparea infracțională s-a format după ce reprezentanții unor mari vânzători de bijuteri