Personalul care efectuează acţiuni de control, în special în sectorul alimentar, va fi sporit în cursul acestei luni, subprefectul Emil Marinescu atrăgând ieri atenţia să nu se mai permită sacrificarea animalelor în locuri nesigure.
Medicii veterinari vor avea program special în preajma Crăciunului, colegii lor inspectori vor fi peste tot în acţiuni de control, de la pieţe şi târguri, până la super-market-uri, Protecţia Consumatorului îşi va intensifica de asemenea acţiunile, poliţiştii vor derula propriile acţiuni, dar îşi vor ajuta şi colegii de la alte instituţii.
Cu alte cuvinte, zile pline au anunţat ieri reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor, ai Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor, ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean, în cadrul întâlnirii lunare cu reprezentanţii persoanelor vârstnice din judeţ. Subprefectul Emil Marinescu s-a folosit de prilej pentru a avertiza să nu se mai permită sacrificarea animalelor la colţul târgurilor, toate neautorizate sanitar-veterinar, şi nici comercializarea cărnii la colţ de stradă.
„Să nu văd carne de porc comercializată în târguri. N-aş vrea să aud că în perioada asta se internează cineva la spital. Ar fi o pată pentru activitatea noastră”, le-a spus subprefectul reprezentanţilor instituţiilor menţionate mai sus.
Program special la circumscripţiile veterinare
În aceste zile consumatorii vor fi informaţi asupra diverselor aspecte la care trebuie să fie mai atenţi decât de obicei, şi ieri insistându-se pe importanţa examenului trichineloscopic la carnea de porc. Este vorba în special de porcii sacrificaţi în gospodărie. Din acest motiv s-a stabilit un program special al medicilor veterinari din structura DSVSA, însă şi medicii concesionari vor sta la lucru tot cât va fi nevoie. În perioada