Dacă despre încălţămintea cu care Neil Armstrong, primul om care a păşit pe Lună“, rostid celebra frază: "Un pas mic pentru om, un pas uriaş pentru omenire”, nu se ştie mare lucru, deoarece a fost abandonată în spaţiu din cauza fricii de contaminare, nu acelaşi lucru se poate spune despre alte modele de încălţăminte din istoria pantofului.
CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE!
De-a lugul timpului, pe lângă utilitatea practică a acestora, au existat destule modele bizare de pantofi, modele care s-au dovedit a fi mai degrabă obiecte de tortură, iar confortul l-ar fi putut oferi nici n-a fost luat în calcul. Pantofii aşa cum cunoaştem noi astăzi, adică destinaţi piciorului stând şi celui drept, au apărut abia în 1818, când s-a inventat pantoful drept. Prima pereche de acest fel a fost fabricată în Philadelphia.
Pe lângă pasiunea pe care o pot stârnii, vezi colecţiile de încălţăminte ale celebrităţilor, care nu se uită la bani când vine vorba despre pantofii care le plac, există chiar tradiţii de nuntă legate de pantofi. În China, unul dintre pantofii miresei, care este întodeauna roşu, este aruncat de pe acoperiş. Culoarea roşie simbolizează norocul mirilor în căsnicie. În Ungaria ginerele bea un “pahar” în cinstea miresei chiar din pantoful ei.
În perioada medievală, ceremonia pantofului presupunea ca tatăl miresei şă îi ofere pantoful fiicei viitorului ginere, ca semn de autoritate. La nuntă, mireasă se încălţa cu acel pantof, semn că acum era sub autoritatea ginerelui.
Dacă vă închipuiţi că pantofii purtaţi de femeia modernă au tocuri înalte, trebuie spus că această modă era foarte populară în secolul al XVI-lea. Atunci doamnele de la curte au început să poarte pantofii cu toc atât de înalt, încât era nevoie de servitori pentru a le ajută să se deplaseze.
Clamorly.com, a realizat un clasament al celor