Echipa emblemă a Aradului trăiește vremuri tulburi, cu sabia falimentului deasupra capului. Deși de la începutul lunii septembrie UTA a intrat în insolvență, ceea ce presupune că datoriile din urmă au fost pe moment înghețate, neafectând în niciun fel activitatea curentă a clubului, în lipsa unei persoane sau a unui grup de finanțatori care să-și asume un plan de reorganizare viabil, Campioana Provinciei, sau mai bine spus SA-ul sub care este organizată aceasta în momentul de față, se îndreaptă cu pași înceți, dar siguri, spre prăpastie. Cel mai în măsură să vorbească despre ceea ce se întâmplă astăzi din punct de vedere juridic, dar și economic în Calea Aurel Vlaicu, dar și despre riscurile lunilor ce urmează este Iulian Zaharia, reprezentantul firmei bucureștene Dinu, Urse și Asociații, adiministratorul judiciar al FC UTA SA. Astăzi, vă prezentăm partea a doua a interviului:
Datorii mari
- Care e cuantumul datoriilor acumulate de UTA SA până în momentul de față?
- Astăzi, tabelul arată puțin peste 5 milioane de lei. În euro, aproximativ 1,2 milioane. După întocmirea și aprobarea planului de reorganizare, această sumă poate scădea considerabil. Mai există, însă, și activitatea curentă de la club. Suma lunară minimă necesară ar fi între între 60 și 70 de mii de euro, aici intrând și taxele către Stat, care nu s-au cam plătit la UTA în ultimii ani.
- Mai avem o curiozitate, cine conduce efectiv clubul acum?
- Astăzi, UTA e condusă de administratorul special, Comitetul de Creditori și administratorul judiciar. Administratorul judiciar nu are funcție de conducere, ci de supraveghere a celor două organisme.
- Dacă ar fi să cuantificați în procente importanța fiecărei dintre cele trei părți…
- Nu pot face acest lucru. Dar pot să explic puțin cum merg lucrurile. Când ia o decizie importantă la club, administratorul special tr