În municipiu, sunt peste 42.600 de locuri de reşedinţă, însă, pentru aproape 10.000 dintre acestea nu se plăteşte nici măcar un leu, fie pentru că vecinii au ajuns la mica înţelegere, fie că sunt persoane care au vrut să păcălească într-un fel sau altul Primăria în ceea ce priveşte achitarea taxei aferente pentru parcarea de reşedinţă. În schimb, în evidenţele Direcţiei Finanţelor Locale Braşov figurează 72.000 de autoturisme pentru care se plătesc impozite. Primarul George Scripcaru a ţinut să sublinieze faptul că aproape 40.000 dintre acestea nu au oficial un loc de parcare, dintre care grosul sunt înregistrate pe numele unor persoane fizice, respectiv 34.000. „Tuturor celor care nu au un loc de parcare de reşedinţă închiriat le-am făcut o adresă oficială prin care le-am solicitat să ne transmită unde parchează, fiindcă sunt cazuri care locuiesc la casă şi au loc în curte sau au garaj. Este în interesul atât al proprietarilor de autoturisme, cât şi al nostru ca fiecare să aibă un loc de parcare unde să îşi lase maşina”, a precizat primarul.
Mulţi dintre cei care nu şi-au închiriat locuri de parcare şi nici nu au garaj rezolvă problema parcării, gratuit, prin staţionarea autoturismelor pe trotuare şi aleile dintre blocuri, incomodând circulaţia pietonilor, sau chiar pe spaţiile verzi.
Cum stă treaba cu noua vinietă
Totodată, începând de anul viitor, toţi braşovenii care au închiriat un loc de parcare de la Primărie vor trebui să îşi afişeze pe parbriz vinieta care atestă faptul că şi-au achitat taxa de parcare. Vinieta autocolantă o va primi fiecare proprietar de maşină de la Direcţia Finanţelor Locale în momentul în care îşi achită taxa. Conform noului regulament de parcare este obligatorie lipirea acesteia pe parbriz, astfel ca şoferii care nu plătesc banii aferenţi locului de parcare să fie mai uşor reperaţi de către inspectorii care vor lua l