* proiectul de lege, care ar fi urmat să-i scape de dosare pe cei mai mulţi dintre politicienii condamnaţi ori trimişi în judecată pentru corupţie, a fost scos, ieri, de pe ordinea de zi a sesiunii de vot final a Camerei Deputaţilor * PNL, PDL şi PPDD se pronunţaseră împotriva legii iniţiate de PSD
Deputatul PNL Brăila Vasile Varga a votat împotriva Legii amnistierii, luni seară, în cadrul Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor.
"Atât eu cât şi colegii mei din grupul PNL am votat împotrivă. S-a consemnat acest lucru inclusiv în procesul-verbal. După materialul pe care l-am văzut, am considerat de cuviinţă că acea propunere nu este oportună. Era firesc să votez împotrivă, cu atât mai mult cu cât pentru o asemenea lege e necesară o dezbatere mai largă, mai transparentă", a declarat Varga pentru "Obiectiv - Vocea Brăilei".
În ciuda votului liberalilor, proiectul de lege intrase ieri pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, însă a fost retras după scandalul iscat în presă şi după ce atât PNL, cât şi PDL şi PPDD s-au pronunţat public împotriva sa.
Proiectul iniţiat de către deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun fusese analizat în Comisia juridică, fiind adoptate o serie de amendamente luni seară, în condiţiile în care la lucrările comisiei au participat un sfert din totalul de 27 de membri.
Conform unor surse parlamentare citate de Mediafax, urmare a amendamentelor adoptate de comisie, proiectul prevede amnistierea infracţiunilor pedepsite cu închisoare de până la şase ani şi graţierea pedepselor cu închisoarea de până la şapte ani. Termenele iniţiale erau de până la patru ani pentru amnistie şi de şapte ani pentru graţiere. Proiectul de lege a fost respins în luna mai de Senat. Dacă el ar fi fost adoptat, politicieni precum Gigi Becali, Adrian Năstase, Dan Voiculescu, Cătălin Voicu, Relu Fenechiu sau Eugen Băd