Rinichii sunt organe foarte importante şi filtrează apa din corp. În ciuda faptului că joacă un rol atât de important în organism, mulţi oameni nu se îngrijesc cum trebuie de ei şi tocmai de aceea milioane de oameni mor anual din cauza bolilor la rinichi. Iată câteva dintre obiceiurile care îţi pot afecta rinichii şi pe care ar trebui să le eviţi dacă ţii la sănătatea lor.
Consumul insuficient de apă
Hidratarea necorespunzătoare este una dintre cele mai des întâlnite cauze ale îmbolnăvirii rinichilor. Principalele funcţii ale rinichilor sunt de elaborare a urinei pornind de la sânge, ceea ce permite eliminarea deşeurilor şi menţinerea constantă a mediului interior al corpului (echilibrul acidobazic al sângelui) şi de a menţine echilibrul eritrocitar. Iar atunci când o persoană nu este hidratată, se reduce fluxul de sânge către rinichi, ceea ce are ca rezultat acumulare de toxine în sistemul circulator.
Să fii tot timpul cu vezica plină
Nu este o idee prea bună să ignori chemarea naturii sau, şi mai rău, să transformi asta într-un obicei. Atunci când vezica rămâne plină, pentru o perioadă lungă de timp, pot apărea diferite complicaţii ale tractului urinar. Printre aceste se numără hipertrofia muşchiului detrusor şi incontinenţa urinară.
Consumul mare de sare
Metabolizarea sodiului este o altă sarcină importantă a rinichilor. Atunci când o persoană consumă foarte multă sare, rinchii sunt ocupaţi tot timpul pentru a elimina excesul ceea ce înseamnă că se afla mereu sub presiune.
Consumul excesiv de cafeină
În general, când le este sete oamenii preferă să consume alte băuturi decât apă, precum sucuri cu sau fără acid. Însă multe dintre ele conţine cafeină. Această substanţă poate creşte tensiunea arterială care pune presiune pe rinichi.
Abuzul de analgezice
Consumul exagerat de pilule împotriva durerii este un obic