Vezi
Dupa nenumarate interventii, batai de cap si supravegherea indeaproape a activitatii societatii Rosal, intr-un final, in aceasta dimineata, 10 decembrie, drumurile din Baia Mare au fost practicabile. Cu toate acestea, a fost nevoie si de ajutorul altor societati pentru ca baimarenii, soferi sau pietoni, sa poata circula in siguranta. La cateva ore dupa finalul unei interventii greoaie, primarul Catalin Chereches spune ca vinovatii sunt cei care au semnat contractul cu societatea Rosal, dar explica si de ce nu s-a putut rezilia contractul semnat de vechea administratie, in urma cu sapte ani.
In aceasta dimineata, principalele artere ale municipiului Baia Mare, dar si majoritatea stradutelor laturalnice, erau practicabile. Cu toate acestea, edilul spune ca numarul mic de utilaje si interventia celor de la Rosal sunt principalele puncte slabe de care s-a lovit in aceste zile.
„Contractul de deszapezire, incheiat intre Primaria Baia Mare si societatea Rosal in anul 2006, este o batjocura la adresa cetatenilor municipiului Baia Mare. Cei care au semnat acel contract, primarul de la acea vreme, respectiv societatea Rosal, si-au batut joc de acest oras. Din punctul meu de vedere a fost o iresponsabilitate crasa si este un lucru pe care a trebuit sa-l ducem in spate, din pacate spre necazul baimarenilor. Am stiut foarte clar ca nu-si vor putea indeplini toate obligatiile, pentru ca au ramas anul trecut datori fata de firmele care i-au ajutat si au ramas in acest sens fara alte utilaje. In loc sa aiba 30 de utilaje au avut doar 12, dar am dat clar ieri termen, si am discutat si i-am rugat si pe altii sa vina sa-i ajute, astfel incat astazi dimineata totusi orasul sa fie practicabil, iar de astazi dimineata sa incepem sa curatam parcarile, zonele mai laturalnice, curtile de blocuri, trotuare, zonele de intersectie, podurile si alte zone de a