Crin Antonescu, presedintele Partidului National Liberal (PNL), a comentat modificarile legate de activitatea Agentiei Nationale de Integritate, dar si respingerea Legii Minelor.
“Parlamentarii pot fi anchetati, dar nu sunt functionari publici, cred ca este un lucru evident pentru toata lumea. Faptul ca ei sunt asociati functionarilor publici este un lucru nefiresc”, a spus liderul liberal.
Presedintele PNL a sustinut ca abrogarea amendamentului care prevede scaderea pedepselor pentru infractiunea de conflict de interese de la 5 ani la 3 ani “nu inseamna ca parlamentarii au o super-imunitate”.
Antonescu a precizat ca regimul parlamentarilor “este acelasi in fata legii, in fata regulamentului camerelor, dar nu sunt functionari publici”. In plus, a explicat ca in cazul parlamentarilor nu se va putea vorbi despre abuz in serviciu, “pentru ca nu putem sa ne imaginam ce abuz in serviciu poate sa faca un parlamentar”.
Antonescu a comentat si esecul Legii minelor, afirmand ca aceasta nu era una suficient de clara, si ca este confundata cu proiectul Rosia Montana.
“Noi am fost de acord, in principiu, cu modificarile aduse Legii Minelor. Legea a minelor care, in forma actuala, nu cred ca este suficient de clara opiniei publice. Se face confuzie intre Legea minelor si proiectul Rosia Montana. Proiectul cu Rosia Montana a cazut in comisia speciala din Parlament. Pe proiectul cu Legea minelor s-au facut amendamente, apoi s-a mai venit cu o serie de amendamente”, a precizat Crin Antonescu.
Legea minelor a picat la vot, marti, la ora 15.00, dupa ce s-au inregistrat doar 160 de voturi pentru, 22 de abtineri si 105 impotriva, numarul necesar de voturi pentru ca proiectul sa fie adoptat fiind de 204, in conditiile in care legea este organica.
Sursa foto: PNL
Crin Antonescu, presedintele Partidului National Liberal (PNL), a comenta