Legea minelor a fost respinsă în Camera Deputaţilor, în urma votului de astăzi. Legea a întrunit 160 de voturi "pentru", în condiţiile în care avea nevoie de 204 voturi.
Proiectul de lege are caracter organic.
Niciun amendament susţinut în plen nu a fost adoptat.
În cadrul dezbaterilor generale, liderului grupului PDL, Mircea Toader, a solicitat retrimiterea la Comisii, invocând faptul că proiectul de lege a fost avizat într-un timp foarte scurt.
„Nu există clarificări referitoare la redevenţa încasată pe apa din subteran, cum e utilizată de administraţiile locale, cine taxează. Ajungem să taxăm tot, ştiţi cum - fraierul, apa şi aerul. Apropos de expropriere, forma adoptată nu e cea corectă, pentru investorii privaţi trebuie altă prevedere. Eu vă rog să retrimiteţi la comisie, să o rediscutăm, mai ales că sun foarte multe amendamente apărute în raport, fără a fi susţinute de cineva", a spus Toader.
Propunerea sa de retrimitere la comisii a fost însă respinsă de plenul Camerei.
Legea minelor, care se va aplica şi exploatării de la Roşia Montană, a fost adoptată luni seara într-o ședință-fulger a comisiilor de Administraţie şi de Industrii din Camera Deputaţilor.
Astăzi au avut loc proteste în București şi în Cluj-Napoca, faţă de proiectul aurifer de la Roşia Montană.
Protestatarii au susţinut că legea minelor a fost adoptată într-o şedinţă fulger şi pe ascuns.
Modificarea Legii minelor a fost respinsă, anterior, în plenul Senatului.
(Sursa: digi24.ro) Legea minelor a fost respinsă în Camera Deputaţilor, în urma votului de astăzi. Legea a întrunit 160 de voturi "pentru", în condiţiile în care avea nevoie de 204 voturi.
Proiectul de lege are caracter organic.
Niciun amendament susţinut în plen nu a fost adoptat.
În cadrul d