Fost inginer in constructii auto, Adrian Chelaru (43 de ani) a lucrat timp de zece ani in domeniul vanzarilor – de la imobiliare pana la cosmetice sau detergenti. Castiga in fiecare luna intre 1.500 si 2.500 de lei. A decis insa sa faca primii pasi in antreprenoriat cu un magazin alimentar situat in sectorul 3 din Bucuresti.
“Am zis ca ar fi interesant sa vad cum este sa fiu pe propriile picioare, sa nu mai am un sef”, isi aminteste Adrian Chelaru.
Nemultumit de amplasarea magazinului a hotarat anul trecut sa isi relocheze activitatea in sectorul 2, in apropierea spitalului Sf. Pantelimon, intr-o zona cu trafic si concurenta intense. Momentul a coincis cu incheierea parteneriatului cu Metro Cash&Carry pentru o franciza LaDoiPasi, in care antreprenorul a investit in jur de 10.000 de lei. Suma a fost alocata in special achizitionarii de echipamente si in renovarea magazinului si a fost sustinuta in mare parte din economiile personale ale antreprenorului.
“Reprezentantii Metro Cash&Carry au contribuit cu o gama de circa 1.000 de produse noi, pe care nu le comercializasem inainte, am primit consiliere in amenajare si in optimizarea fluxului in magazin”, explica proprietarul LaDoiPasi.
Potrivit acestuia, investitia initiala va fi amortizata in cursul unui an.
Magazinul are o suprafata de 70 mp si o echipa formata din sapte angajati, proprietarul intentionand sa mai recruteze inca o persoana in acest an.
“Principalul avantaj pe care il are acest magazin este zona populata in care se afla, in conditiile in care concurenta este destul de intensa. Faptul ca ne aflam aproape de un spital ajuta din nou. In ceea ce ne priveste consider ca oferta de pret reprezinta atuul nostru in competitia cu alte magazine din zona”, spune Chelaru.
Magazinul pe care il detine a rulat anul trecut afaceri de un milion de lei, pentru acest an proprietarul es