Într-o piaţă în care blocarea creditării este cuvântul de ordine există şi bănci care se pot lăuda cu o creştere de 40% a volumului de credite. Care este reţeta succesului şi mai ales cine sunt norocoşii care au avut acces la finanţare.
EximBank este o bancă specializată în susţinerea mediului de afaceri. Care sunt direcţiile în care acţionează şi cum se reflectă această susţine în cifre?
EximBank este o instituție dedicată exclusiv segmentului corporate, cu un model de business unic pe piața românească, model care îmbină atribuțiile unei bănci comerciale cu activitatea în numele și contul statului. Instrumentele financiare ale EximBank sunt axate pe trei direcţii de acţiune: finanţare, garantare, asigurare și sunt destinate oricărui tip de societate comercială, fie că este IMM, companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează numai pieţei interne. Ca urmare, pe de o parte, suntem dedicaţi susţinerii exportatorilor români, pentru care avem produse care acoperă întregul lanţ de export, din faza de producţie, livrare şi până la încasarea contravalorii mărfurilor exportate, iar, pe de altă parte, portofoliul de produse ne permite să susţinem şi eforturile investiţionale ale societăţilor româneşti. În ceea ce priveşte reflectarea activităţii noastre în cifre, vă pot spune că pentru acest an ne-am stabilit ca obiectiv principal dinamizarea activității în direcția finanțării companiiilor și, iată, rezultatele o arată, suntem pe drumul cel bun: volumul creditelor acordate a urcat în primele nouă luni cu 40% faţă de decembrie 2012, depășind 1,5 mld. lei. După primele nouă luni ale anului, expunerea totală a băncii a urcat la 4,4 mld. lei, valoare de peste trei ori mai mare față de 2009.
Care sunt tipurile de garanţii oferite? Dar tipurile de finanţări?
EximBank emite garanții în numele și contul statului român. Fiind garanţi