Hackerville este supranumele cu care specialiștii FBI
alintă Râmnicu Vâlcea. Dar Hackerville este întâi de toate Bucureștiul, patria infractorilor cibernetici care au îngrozit America, au golit conturile nevoiașilor milionari, au blocat pagina de prezentare a Pentagonului, au scuipat coji de semințe dincolo de porțile FBI și s-au plimbat în adidași duhnind a bălegar pe bulevardele virtuale ale NASA. SRI are o structură specializată în cyberinteligență, Centrul Național Cyberint. Șeful centrului este colonelul Florin Cosmoiu. În fața atacurilor cibernetice, SRI a adoptat o atitudine defetistă și trage înainte de a se întoarce de la luptă, doborât sau victorios, concluzii alarmante: extinderea tipologiei riscurilor în era informațională a condus la accentuarea incertitudinii asupra viitorului securității europene și euroatlantice.
Poți să te pui cu SRI, dacă zice SRI
că UE și NATO n-au viitor din cauza hackerilor? Nu poți. Poți să te aperi împotriva cyberatacurilor tu, ca utilizator de Internet? Ai putea, dacă te lasă SRI. Iată ce zice specialistul (= colonelul) în securitatea informației Eduard Bîsceanu, din cadrul SRI: în România nu sunt operaționale organisme civile specializate pentru centralizarea și analiza critică a incidentelor sau atacurilor informatice. De dragul securității Internetului tău, colonelul Bîsceanu s-a făcut civil și a trecut la conducerea Centrului național de răspuns la incidente de securitate cibernetică, CERT-RO, structură eminamente civilă din subordinea Ministerului Comunicațiilor, condusă de căpitani și colonei SRI fără uniformă.
Poți să mai zici acum că n-avem organism
civil specializat în centralizarea și analiza critică a incidentelor sau atacurilor cibernetice, așa cum au toate statele membre UE? Nu mai poți, că te-ar bate peste dește, cu un memory stick din lemn de gorun, dna căpitan SRI Mireille Ră