Şcoala Generală Nr. 4 din Moreni a găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, un simpozion judeţean de educaţie non-formală. Potrivit organizatorului evenimentului, profesor Daniela Pahome, la manifestare s-au înscris 40 de cadre didactice din judeţul Dâmboviţa. Acestea au realizat lucrări pentru cele două secţiuni ale seminarului pe tema “Creativităţii şi inovaţiei non-formale”, iar cele mai bune proiecte au fost premiate. Astfel, profesorii dâmboviţeni au învăţat cum să defăşoare procesul de învăţământ, în condiţii optime, şi în afara şcolii, în spaţii non-formale, cum ar fi bibliotecile publice, muzeele, în mediul virtual sau direct în natură, prin intermediul drumeţiilor, unde copiii pot învăţa şi aprofunda cel mai bine noţiuni de cunoaştere a mediului, istorie, geografie. Nu în ultimul rând, profesorii au învăţat despre modul în care să stimuleze creativitatea elevilor. Organizatorii simpozionului judeţean au fost Inspectoratul şcolar, Casa Corpului Didactic Dâm-boviţa, Şcoala generală nr. 4, în parteneriat cu Palatul Copiilor Târgovişte, Europe Direct şi Primăria Moreni.
Potrivit directorului instituţiei, care a găzduit evenimentul, profesor Norica Vremăroiu, “seminarul de ştiinţele educaţiei s-a desfăşurat pe două secţiuni, a reunit participarea a 40 de cadre didactice din judeţul Dâmboviţa, iar cele mai bune lucrări au fost premiate cu diplome de excelenţă. De asemenea, elevii de la Clasa de Artă din cadrul Scolii generale Nr. 4 le-au oferit felicitări de sărbătorile de iarnă, confecţionate de ei, profesorilor prezenţi la manifestare”.
“Reţeta unui seminar reuşit”
Manifestarea de la Moreni a fost reuşită şi, în special, promite întâlniri inedite cu profesori, pedagogi pe un teren nou al educaţiei non-formale, care poate fi o alternativă salvatoare pentru învăţământul românesc. Astfel, la reuniune am putut afla că un profesor a reuşit să-i mot