Nebunia carrot cake e in toi, mai ales in sezonul rece. Adoram aceasta reteta anglo-saxona, care, in timp, a ajuns sa aiba o multime de variante.
De la reteta originala de carrot cake cu branza Philadelphia, poti trece la reteta cu glasaj de lamaie, la cea cu ananas si cocos, sau la cupcakes carrot cake. Exista si retete de carrot cake fara gluten si fara lapte sau de carrot cake vegan. Cele mai bune 9 retete de carrot cake le poti gasi in galeria de mai jos. Cu siguranta vei alege una care sa iti placa si, de ce nu, poti face un carrot cake in locul unui tort de Craciun sau de Revelion.
RETETA ORIGINALA DE CARROT CAKE
Ingrediente
Blat: 300 g de faina, 150 g de zahar, 100 g de zahar brun, un plic de praf de copt, o lingurita de scortisoara, jumatate de lingurita de nucsoara, 180 ml de ulei, 500 g de morcovi dati pe razatoare, 50 g de nuci zdrobite, 4 oua, un praf de sare.
Umplutura: 160 g de zahar pudra, 120 g de crema de branza tip Philadelphia, 120 g de unt la temperatura camerei, esenta de vanilie.
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade, unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma de 20 cm diametru. Bate ouale cu zahar si zahar brun pana cand amestecul devine o crema spumoasa. Adauga uleiul si mai mixeaza putin.
Separat, amesteca faina, praful de copt, sarea, scortisoara si nucsoara, pe care le vei incorpora treptat in spuma de oua. La sfarsit, adauga morcovii si nucile si amesteca usor. Coace blatul o ora. In ultimele 15 minute verifica din cand in cand cu o scobitoare prajitura. Daca iese curata, nu mai lasa blatul la cuptor, ca sa nu se usuce. Pune blatul la racit si prepara crema. Bate la viteza maxima a mixerului untul cu zahar pudra in jur de doua minute, pana se albeste. Adauga branza Philadelphia si vanilie si mai mixeaza putin. Odata racit blatul, taie-l in doua.
Vezi alte retete: http://www.curademiere