Peste 160 de studenţi ai UMF "Carol Davila" din Capitală au fost instruiţi în terapie intensivă şi anestezie la unităţi sanitare bucureştene şi la Spitalul Bichat-Claude Bernard Paris, perioada de practică în ATI reprezentând, pentru majoritatea lor, momentul decisiv în alegerea specializării.
Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti şi Departamentul de Anestezie-Reanimare al Spitalului Bichat-Claude Bernard din Paris, au finalizat miercuri, la sediul Spitalului Universitar de Urgenţă Elias, "Programul de practică în terapie intensivă pentru studenţi la medicină", care s-a desfăşurat în perioada ianuarie 2012 - decembrie 2013, scrie Mediafax.
„Facultatea de medicină este foarte scumpă. Posibilitatea ca studenţii să facă practică în spital, la patul bolnavului, este nulă în foarte multe ţări europene, din cauza riscurilor majore de malpraxis. De aceea, spitalele respective au centre de simulare, unde studenţii fac practică. Noi, la Elias, nu avem aşa ceva, pentru că este foarte scump. Cred că în România sunt două centre de simulare pentru studenţi, la Timişoara şi Clu”, a spus, cu acest prilej, şeful clinicii ATI a Spitalului Elias, dr. Dan Corneci.
Francezii au fost impresionaţi de nivelul de pregătire al doctorilor români
Prin acest program, studenţii români au făcut practică în salon, la patul bolnavilor, supravegheaţi atent de profesorul coordonator, a mai spus medicul, precizând că doctorii francezi au fost impresionaţi de nivelul de pregătire al studenţilor români.
"Medicii îşi pun mari speranţe că studenţii vor opta pentru această specializare (anestezie şi terapie intensivă - n.r.) la rezidenţiat şi vor acoperi deficitul de aproape 40 la sută din domeniu", a afirmat coordonatorul programului, dr. Laura Constantinescu.
Corina David, una dintre stud