Numărul de arbitri, în tenis, se dovedeşte a fi insuficient pentru cerinţele acestor vremuri în care, cel puţin la fete, România stă foarte bine în clasamentele internaţionale ale practicanţilor sportului alb.
Simona Halep este un nume deja cunoscut pe toate continentele şi alte cinci colege de ale sale se află între primele 100 din lume. Pe de altă parte, s-a demonstrat că la turneele interne de tenis sunt puţini arbitri şi că aceştia nu pot face faţă solicitărilor. În acest scop, la Federaţia Română de Tenis s-a iniţiat un proiect care să elimine neajunsuri de felul menţionat. Deloc întâmplător, la Roman va avea loc o sesiune de pregătire şi testare a viitorilor arbitri.
“În zilele 13 şi 14 decembrie va fi pusă în aplicare o idee care s-ar putea numi şcoală locală sau zonală de arbitraj. Scopul acesteia este de a creşte numărul de arbitri şi de a facilita respectarea regulamentul jocului de tenis în România, în ce priveşte cerinţele minime de arbitraj. În perspectivă apropiată, asta ar însemna ca, din 2014, printre altele, să fie obligatorie prezenţa unui arbitru în sălile în care se organizează turnee de tenis. Iarna, bineînţeles. Vara, pe teren descoperit, pe lângă prezenţa arbitrului principal, va fi obligatorie şi cea a încă doi arbitri, din localitate sau din zonă. Deocamdată, avem 17 înscrişi, candidaţi la posturile amintite, din Roman, Comăneşti, Botoşani, Bacău şi Iaşi. Testarea se va efectua în două faze”, afirmă Vasile Boronea, vicepreşedinte al Tenis Club Municipal Roman.
Cursurile vor avea loc la sediul TCM Roman şi vor fi susţinute de arbitrul internaţional Lucian Stănciulescu, preşedintele Comisiei de Arbitraj din cadrul federaţiei de specialitate.
Numărul de arbitri, în tenis, se dovedeşte a fi insuficient pentru cerinţele acestor vremuri în care, cel puţin la fete, România stă foarte bine în clasamentele internaţionale ale p