Pe Ghiţă Ciobanul îl cunoaşteţi de la televizor. De acum îl puteţi întâlni şi în Piaţa Progresul din Bucureşti, unde şi-a deschis un magazin unde își vinde brânza.
Pe Gheorghe Dănuleţiu, aşa cum îl cheamă de fapt pe Ghiţă Ciobanul, îl găsești încă de la primele ore ale dimineţii în subsolul de la Piaţa Progresul, unde are depozitate putinile cu brânză. „Am venit la Bucureşti pentru că la Sibiu erau mulţi speculanţi. Îţi luau brânza mai pe nimic. Ei ne puneau preţul şi ziceau: „Atât îţi dau, dacă ni-l dai, ni-l dai, dacă nu asta e!”, a declarat Ghiţă pentru gîndul.info.
Acum preţul la brânză îl stabileşte el împreună cu naşul lui, care l-a însoţit la Bucureşti pentru a-l ajuta. „La Jina, kilogramul era 16 lei, aici e 25 de lei. Diferenţa vine de la transport. Costă să aducem produsele de acolo”, a explicat Ghiţă Ciobanul.
„Cine zice că are lapte proaspăt de oaie acum, minte. Dacă spune că are brânză proaspătă de oaie minte. De acum, de toamna până în februarie, oile nu se mai mulg”, a mai declarat ciobanul, pentru gandul.info.
Bucureştiul i se pare un oraş foarte aglomerat, dar spune că se va obişnui. Până acum nu a reuşit să vadă decât împrejurimile Pieţei Progresului, în spatele căreia şi locuieşte, împreună cu sora lui mai mare şi cu unul dintre cumnaţi, care îl ajută în această afacere.
Pe lângă diversele sortimente de brânză - telemea oaie (25 lei), caş ardelenesc (24 lei), brânză de burduf (31 lei), caş afumat (27 lei), brânză de vacă (17 lei), Ghiţă vinde şi produse tradiţionale din carne: cârnaţi (29 lei), muşchi file (38 lei), salam de casă (30 lei), tobă (25 lei), caltaboş sau jumări (38 lei). Toate sunt din producţie proprie, susţine Ghiţă, care creşte şi porci în gospodăria sa de la Jina.
Ghiță este decis să rămână în Bucureşti şi să-şi pună afacerea pe roate. Este nevoie de prezenţa lui aici pentru că este principala atracţie