În ultimii ani, în România s-a constatat o creştere îngrijorătoare a unor boli grave, cum ar fi cancerul, diabetul, bolile cardiace şi enumerarea ar putea continua cu alte afecţiuni ale lumii moderne.
Din păcate, astfel de boli criminale au fost înregistrate nu doar la adulţi, ci şi la adolescenţi şi copii de vârste destul de fragede.
Cauzele acestor maladii de secol XXI sunt diverse, la unele neştiindu-se cu precizie ce le determină apariţia, dar la altele s-a constatat că modul de viaţă sedentar şi în special alimentaţia cu produse pline de chimicale sunt de vină.
În timp ce specialiştii au atras atenţia asupra consumului excesiv de mâncăruri nesănătoase, o altă problemă legată de aceasta a fost descoperită . La dezgroparea morţilor, conform ritualului religios, la şapte ani de la deces, s-a constatat că unele corpuri au intrat foarte greu în procesul de descompunere.
Conform unor experţi în cercetare, din industria alimentară, încetinirea procesului de descompunere a cadavrelor după moarte ar avea drept cauză principală consumul frecvent de hrană plină de E-uri, care au rol de conservanţi la prepararea alimentelor procesate.
De aceea se pare că se vor face demersuri pentru ca trupurile umane să nu mai fie dezgropate la şapte ani, ci la nouă ani, durată după care se presupune că s-a încheiat procesul de descompunere.
Toată lumea ştie, iar cine nu ştie sigur va afla, că printre produsele agroalimentare, inclusiv cele procesate, vândute pe piaţa românească, sunt multe de o calitate îndoielnică, periculoase pentru consumatori.
Abundenţa de produse fabricate din materii prime neconforme ori de cea mai proastă calitate, îmbunătăţite şi cosmetizate, însă, cu o multitudine de chimicale, E-uri sau, în cazul legumelor şi fructelor, procesate cu pesticide în exces, constituie un pericol de moarte pentru cei dintre noi care le consumă