Primarul Floreştiului, Horia Şulea spune că aşteptă un sprijin financiar de la guvern, dar e dispus să se şi împrumute.
Centura Floreşti - Cluj care va avea 4,5 km cu cele patru bretele care vor asigura legătura cu DN1, e estimată la 10 milioane de euro. Primarul Horia Şulea spune că a depus studiul de fezabilitate la guvern, că se aşteaptă ca acest proiect să fie sprijinit financiar, dar că are şi soluţii de rezervă în cazul în care suma aprobată nu va fi suficientă.
Şulea spune că primăria sa nu are datorii şi îşi va putea permite ca pentru un astfel de proiect să facă un împrumut. Se gândeşte, de asemenea, să contracteze lucrările printr-un credit furnizor sau printr-un buget multianual. Guvernul va accesa 1,6 miliarde de euro pentru dezvoltarea infastructurii rurale din România, iar Şulea se arată încrezător că proiectul său va fi sprijinit. „Vorbim despre drumurile cu un trafic intens. S-au făcut măsurători, iar DN1, Floreşti - Cluj, reprezintă o zonă cu probleme", a explicat Şulea. El a precizat că nici nu se gândeşte că nu va obţine sprijin financiar în baza programului care va fi derulat de guvern, pentru dezvoltraea infrastructurii rurale. „Sunt convins că vom şi noi sprijiniţi", a spus Şulea.
El spune că nu mizează 100% pe ajutor de la centru. Pentru că îşi doreşte să dea drumul la lucrări chiar de anul viitor, s-a gândit la cel puţin două variante. „Primăria nu are niciun fel de datorie. Noi chiar ne permitem să ne creştem gradul de îndatorare şi cred că un asemenea proiect de infrastructură merită efortul", a relatat Şulea. Cel mai probabil, pentru că lucrările să avanseze rapid, va accesa un împrumut. Mai există soluţia creditului furnizor sau a angajării lucrărilor pe un buget multianual. „Oricare dintre aceste soluţii ne vor ajuta să demarăm lucrarea într-un timp cât mai scurt", a spus Şulea. Traseul are 4,5 km, iar lucrările sunt