Fostul PRM-ist Lucian Bolcaș, propunerea PSD pentru CCR, este acuzat, într-un raport publicat de institutul Elie Wiesel, că s-a opus, alături de Corneliu Vadim Tudor, înlăturării bustului lui Ion Antonescu din curtea bisericii Sfinții Împărați Constantin și Elena din București.
"Împotriva măsurilor de înlăturare a bustului lui Ion Antonescu din curtea bisericii Sfinții Împărați Constantin și Elena din București, Partidul România Mare a protestat în nenumarate rânduri. Astfel, în numărul 833/2006 al revistei România Mare este publicat un protest intitulat Un Atac Incalificabil Împotriva Istoriei Naționale și a Religiei Creștine, semnat printre alții de Corneliu Vadim Tudor, vicepreședinte al Senatului României, Lucian Bolcaș, vicepreședinte al Camerei Deputaților, prof. univ Gheorghe Buzatu, prof. Iuniv. Ion Coja" (etc.)", se arată într-un raport al institutului Elie Wiesel, semnat de Alexandru Florian și Cosmina Gusu, "Manifestări de antisemitism și negare a Holocaustului în mass-media din România. Analiza de mesaj 2005-2006".
Avocatul Lucian Bolcaș va fi propus judecător la Curtea Constituțională de către CCR în locul Iuliei Motoc.
În martie 2012, Dan Șova, pe atunci purtător de cuvânt al PSD, a fost aspru criticat de comunitatea evreiască atunci când a susţinut că, în timpul guvernării mareşalului Antonescu, evreii s-ar fi simţit în siguranţă pe pământ românesc.
"Scrierile istorice de origine evreiască ziceau de o carte interesantă despre pogromul evreilor în România. O să vedem că Teşu Solomovici are o carte interesantă despre pogromul evreilor. Recunoaşte că pe teritoriul României niciun evreu nu a avut de suferit şi asta s-a datorat lui Antonescu", a pretins Dan Şova.
Rugat să dea detalii, Şova a plusat, susţinând că la Iaşi evreii ar fi fost ucişi de către soldaţi germani încartiruiţi în oraş la acea vreme.