În municipiul Slatina, iluminatul public festiv de iarnă a fost pus în funcţiune pe 1 decembrie, de Ziua Naţională. La fel ca în ultimii câţiva ani, nu s-au făcut achiziţii în acest sens, fiind folosite vechile instalaţii şi podoabe de iarnă, fapt cauzat de lipsa banilor. În vreme ce unii slătineni par satisfăcuţi de cum arată oraşul de sărbători, alţii sunt dezamăgiţi.
Pentru a nu avea surprize neplăcute, autorităţile locale au demarat acţiunea de împodobire şi montare a podoabelor ce alcătuiesc iluminatul stradal de sărbători încă de la finele lunii octombrie. Astfel, dacă, în anii anteriori, reprezentanţii Primăriei puneau în funcţiune instalaţiile de sărbători, de regulă, doar după data de 6 decembrie (Sf. Nicolae, n.a.), acest obicei a început să fie devansat în ultimii ani. Angajaţii administraţiei locale au reuşit să se încadreze în termen şi, în acest an - de Ziua Naţională, toate străzile din oraş au fost “trezite la viaţă” datorită ornamentelor de iarnă amplasate pe stâlpii de iluminat, cele mai des întâlnite fiind traversele de becuri dintre stâlpii de iluminat.
Avantajat a fost, ca de obicei, centrul urbei. Astfel, fiecare copac de pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza a fost „îmbrăcat” în şiruri întregi de beculeţe în culori arctice – albastru şi alb, iar pe esplanadă au fost montate candelabre, alături de şiraguri luminoase de beculeţe. De asemenea, pe străzile oraşului au fost amplasate, ici-colo, traverse de becuri între stâlpii de iluminat public, dar şi sfere de becuri. S-au mai montat în oraş, tot în spiritul sărbătorilor de iarnă, o serie de alte obiecte ce compun instalaţia de iluminat nocturn: perdele de lumini, feştile, fulgi de nea etc. Din păcate, o zonă importantă a urbei, respectiv cea cunoscută sub numele “Oraşul de Jos” – unde se află şi Centrul Istoric, nu a fost împodobită mai deloc de către municipalitate pentru sărbători. @N_P