Circa un milion de euro au pierdut transportatorii rutieri de marfă în cele trei zile de când au început greva, după cum ne-a spus Constantin Isac, vicepreşedintele Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), precizând: "Fiecare din cele 3.000 de camioane care au rămas în garaj înregistrează pierderi de 100.000 de euro pe zi. În total, s-a ajuns la circa 1 milion de euro, pierderi".
Transportatorii rutieri de marfă au blocat, luni, activitatea, în semn de protest faţă de nerespectarea promisiunilor de către autorităţi şi faţă de iminenta creştere a preţului carburanţilor, ca urmare a aplicării noii accize anunţate de Guvern.
Reprezentanţii mediului de afaceri ne-au spus, la unison, că toate domeniile economice vor fi afectate, transportul de marfă fiind una dintre componentele principale atât în industrie, cât şi în comerţ.
Efectele acestei greve vor fi negative şi se vor regăsi atât în producţie, cât şi în expediţie, urmând să influenţeze importurile şi exporturile de mărfuri, ne-au declarat oamenii de afaceri.
Constantin Isac ne-a spus că, pe parcursul acestor zile, au avut loc discuţii între reprezentanţii tuturor patronatelor din domeniu şi oficialii Ministerului Transporturilor.
"Conducerea ministerului ne-a făcut promisiuni frumoase, propuneri concrete, dar nicio soluţie. Aşteptăm să ne vedem şi mâine (n.r. astăzi) cu reprezentanţii MT", ne-a declarat vicepreşedintele UNTRR.
Domnia sa ne-a spus că printre promisiunile făcute de ministerul de resort se numără promulgarea HG 69 privind diminuarea cuantumului amenzilor acordate pentru abateri în transportul rutier şi amânarea cu trei luni a aplicării unei accize suplimentare la motorină.
Premierul Victor Ponta a anunţat, luni după amiază, că intenţionează să aplice acciza de 7 eurocenţi pe litru doar la benzină şi să amâne introducerea acestei taxe