"In conformitate cu prevederile Programului de privatizare al MT pe anul 2014, se estimeaza ca veniturile din privatizare vor inregistra un nivel de 11,4 milioane lei, rezultat din vanzarea unor participatii minoritare detinute de statul roman prin Ministerul Transporturilor, pe parcursul anului 2014", se arata in nota de fundamentare a unui proiect de HG pentru aprobarea bugetului propriu de venituri si cheltuieli al institutiei privind activitatea de privatizare pe anul 2014.
Ministerul nu precizeaza care sunt firmele vizate de aceste operatiuni. Proiectul prevede venituri si cheltuieli totale de 71,8 milioane lei. "Avand in vedere efectele crizei economico-financiare asupra activitatii companiilor/societatilor nationale care functioneaza sub autoritatea MT, se estimeaza ca veniturile din dividendele aferente exercitiului financiar 2013, care vor fi incasate in 2014 de la societatile/companiile nationale vor fi la nivelul realizarilor pentru anul 2013, propunandu-se la acest capitol bugetar un nivel de 60 milioane lei", potrivit documentului.
La capitolul "Cheltuieli legate de plata onorariilor pentru consultanti, agenti de privatizare sau firme de avocatura si cele pentru pregatirea si realizarea privatizarii societatilor comerciale" este prevazuta suma de 8 milioane lei, in vreme ce suma de 2 milioane lei va acoperi cheltuieli pentru rapoarte de evaluare in procesul de privatizare si postprivatizare.
Pe de alta parte, la capitolul «Alte drepturi salariale in bani» s-a estimat suma de 725.000 lei, care include functionarea pe parcursul anului 2014 a doua comisii de privatizare, pentru Tarom si CFR Marfa. "In acest sens, pentru Tarom, in temeiul dispozitiilor punctelor 3.5. si respectiv 3.8. din strategia de privatizare aprobata prin HG nr. 862/2011, functioneaza o comisie de privatizare si un secretariat aferent, formate din cate sapte membri,