Purtatorul de cuvant al Guvernului, Mirel Palada, a declarat, miercuri seara, ca reactiile Comisiei Europene si a ambasadelor straine la modificarile aduse Codului Penal se datoreaza "termenilor catastrofici" in care acestea sunt prezentate in spatiul public.
"Nimeni nu vine sa retraga prin acest Cod Penal un atribut legislativ asa cum de o maniera alarmista se incearca in ultimul timp sa se propage in zona publica si probabil ca ambasadele au aplecat urechea la acest discurs fara sa stie de aceste detalii legislative.
Sunt sigur ca si cei din ambasade stiu ca in actul normativ ce reglementeaza activitatea DNA-ului e prevazut ca parlamentarii intra in sfera de competenta a procurorilor anticoruptie. In aceste zile, cand are loc o dezbatere publica sunt sigur ca va ajunge la dansii si acest punct de vedere si va fi pus in balanta subiectul", a declarat Mirel Palada la Digi 24.
Zi de foc in Parlament: Amnistia, amanata. ANI, mutilata. Legea care vizeaza Rosia Montana, ingropata
Totodata, acesta a precizat ca amendamentele controversate nu au trecut inca de toate filtrele pentru a putea fi aplicate si ca se asteapta ca presedintele sau Curtea Constitutionala sa intervina in acest proces.
Ponta e in Africa, PSD il scapa pe Nastase votand legea amnistierii in Parlament
"Nu s-a terminat toate procedura, mai sunt alte filtre. Ma refer la filtrul legislativ al Curtii Constitutionale, ma refer la maniera in care presedintele poate sa intervina in acest proces. In aceasta dezbatere publica toate vocile sunt luate in considerare. (...) ANI si DNA nu sunt deloc diluate de catre aceasta masura, ma bazez pe echilibrul si intelepciunea Curtii Constitutionale pentru a limpezi acest subiect si nu cred ca e nevoie sa folosim asemenea termeni catastrofici, tabloizi, cum ca ar fi catrastrofa, puci sau lovitura de stat