Compania Transavia din Alba, lider naţional pe piaţa cărnii de pasăre, a realizat în 2013 performanţe economice de invidiat. Societatea a obţinut cea mai mare cantitate de carne, cifră de afaceri şi profit din istoria de peste 20 de ani.
„Am realizat parametri tehnici excepţionali, recunoscuţi şi pe plan internaţional printre care şi premiul Aviagen oferit pentru cel mai bun sector de reproducţie păsări din Europa“, a declarat Ioan Popa, directorul general al companiei Transavia. Transavia a obţinut, tot în acest an, la Cluj-Napoca, o nouă recunoaştere a performanţei antreprenoriale, prin premiul „Campioni în business - Transilvania şi Banat“, în cadrul proiectului susţinut de Ziarul Financiar, în parteneriat cu fondul de investiţii Enterprise Investors, BCR, firma de audit şi consultanţă PwC şi Fundaţia Triple Helix.
Investiţii de peste 30 de milioane de euro
Transavia a implementat în ultimii 3 ani, începând cu 2010, un amplu program investiţional de peste 30 milioane euro. Numai în acest an, suma bugetată, de 8 milioane euro, a fost suplimentată cu 5 milioane de euro pentru achiziţionarea de utilaje şi maşini agricole pentru extinderea diviziei vegetale în judeţele Alba şi Cluj. În ultimii 7 ani, Transavia a investit peste 60 de milioane de euro urmând cele mai înalte standarde de performanţă în producerea cărnii de pui în România.
Pentru un control total al lanţului de producţie, Transavia a înfiinţat în 2011 divizia vegetală prin care se asigură producerea în sistem propriu a cerealelor folosite la hrana păsărilor, o premieră în rândul marilor producători de carne de pui în România. În prezent, divizia vegetală Transavia cuprinde 4 ferme vegetale: la Şpring şi Ciuguzel (jud. Alba) şi la Aiton si Sâmboleni (jud. Cluj). Pentru 2014, ţinta este cultivarea a peste 15.000 ha teren agricol pentru asigurarea în proporţie de