Majoritatea studenţilor „prospectează” din timp piaţa şi văd cât de greu este să îţi găseşti un loc de muncă acceptabil după terminarea facultăţii. Prin urmare, nu stau mult pe gânduri şi orice slujbă decentă care le asigură banii de buzunar este bine primită.
E şi cazul Mădălinei Seceleanu (foto 1 și 2), studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism a Universității Pitești. Nu şi-a găsit încă de muncă în domeniu, dar lucrează ca babysitter de un an și jumătate. „Consider că nu este nicidecum rușinos să munceşti şi să încerci să te descurci. În plus, fiecare dintre noi avem ceva de învăţat din diferitele experienţe cu care ne provoacă viaţa. Eu lucrez de aproximativ un an şi jumătate, iar acum mă aflu la al doilea job. Lucrez ca babysitter şi pot spune că sunt mandră că mă pot întreţine singură. Nu este foarte ușor să fii toata ziua pe drumuri, să ajungi şi la facultate şi la muncă, dar nu mă plâng. Aşa am ales, aşa fac!”, ne spune Mădălina.
Un alt exemplu de student care îşi sacrifică timpul liber pentru a se întreține financiar este Iulia Maria Diaconu (foto 3). Colegă cu Mădălina, ea lucrează tot de un an şi jumătate la o agenţie de turism: „Am avut un program care oarecum mi-a permis să merg şi la cursuri. Mai rar, ce-i drept… Cert este că la examene m-am prezentat. Lucrezi și capeţi experienţă! După terminarea facultăţii nu îţi garantează nimeni un loc de muncă”.
Şi Denisa Ionescu, absolventă a Facultăţii de Psihologie și actualmente în primul an la master, a vrut să îşi găsească un job pentru a se putea întreţine. “Cum în domeniu e greu să prinzi post dacă nu ai pile şi relaţii, am găsit să lucrez… într-un magazin alimentar. Voi lucra o perioadă până când sper să am şansa să îmi găsesc de muncă în domeniul meu”, ne mărturisește Denisa.
Majoritatea studenţilor „prospectează” din timp piaţa şi văd cât de greu este să îţi găseşti un loc d