Wassail este un punci fierbinte de origine germana, care dateaza din perioada evului mediu si este asociat cu festivalul religios Yuletide. Cu timpul traditiile acestui festival au fost incorporate in sarbatorile de iarna crestine. In reteta clasica, wassail era preparat din cidru de mere cu zahar, scortisoara, ghimbir, nucsoara si se servea cu o felie de paine prajita.
In retetele moderne de wassail, baza de cidru a bauturii poate fi inlocuita cu: vin, suc de fructe sau bere fiarta, iar pe langa condimente (anason stelat, cuisoare, scortisoara, nucsoara) sunt adaugate felii de mere si portocale.
Retete de wassail
1.Reteta de wassail cu cidru -Timp de preparare 30 de minute
Ingrediente:
-2 litrii cidru de mere
-o cana si jumatate de suc de portocale
-un sfert de cana de suc de ananas
-o lingura de zahar brun
-o jumatate de lingurita de suc de lamaie
-doua batoane de scortisoara
-o jumatate de lingurita de scortisoara macinata
-o jumatate de lingurita de cuisoare macinate
Insctuctiuni:
Se amesteca toate ingredientele intr-o oala si se lasa la foc mediu pana dau in clocot. Se acopera oala si se lasa la foc mic 20-30 de minute. Wassail de cidru se serveste cald in cani.
Citeste mai mult pe newsup.ro