Televiziunea publică nu are preşedinte şi Consiliu de Administraţie, după ce Raportul pe 2012 a fost respins, marţi, de plenul Parlamentului.
Potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea, într-o săptămână, comisiile de cultură din cele două Camere vor face o nominalizare pentru funcţia de director general interimar la TVR.
Între timp, instituţia nu poate efectua anumite operaţiuni, după cum ne-au spus reprezentanţii televiziunii de stat.
Aceştia ne-au precizat: "Sunt câteva operaţiuni care nu pot fi efectuate până când nu vom avea un nou preşedinte şi un nou CA. Nici măcar conducerea interimară nu poate face unele lucruri. Astfel, nu vor putea fi făcute angajări, nu pot fi încheiate contracte, nu pot fi făcute anumite plăţi (cele curente fiind exceptate) etc.".
Reprezentanţii Societăţii Române de Televiziune sunt de părere că ceea ce s-a întâmplat marţi în Parlament este cel puţin "straniu", având în vedere că raportul res¬pins fusese avizat pozitiv cu unanimitate de voturi de comisiile de specialitate.
Sursele citate ne-au spus: "Este o contradicţie flagrantă între ce au hotărât comisiile reunite ale Parlamentului, care au validat raportul de activitate pe 2012 al TVR în unanimitate, şi ce a făcut plenul, care, fără nicio explicaţie, a votat împotrivă. Este un non-sens. Înseamnă că ori cei din comisii au fost incompetenţi, ori s-a întâmplat ceva între timp şi cineva din Parlament ar fi trebuit să dea explicaţii. Parlamentul nu i-a mai acordat lui Claudiu Săftoiu (fostul şef al TVR) nici măcar mandatul de interimar, care se va derula până când situaţia va fi clarificată".
Sorin Burtea, care a făcut parte, ca reprezentant al salariaţilor, din Consiliul de Administraţie al televiziunii publice demis în urma respingerii raportului TVR de către parlamentari, este de părere că votul Parlamentului a fost "o mişcare politică