Echipe mixte de control încep verificările în pieţe, târguri, abatoare şi unităţi de alimentaţie publică pentru a supraveghea condiţiile de comercializare la carnea de porc, ouă, lapte şi produse din lapte. Traseele echipelor şi unităţile economice verificate vor fi stabilite în fiecare dimineaţă, iar verificările urmăresc evitarea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare. Echipele mixte de control includ medici veterinari şi specialişti în siguranţa alimentelor din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, comisari de la Protecţia Consumatorilor, inspectori de la Direcţia de Sănătate Publică, ofiţeri de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean. În funcţie de problemele constatate, vor putea fi implicate în acţiuni şi echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Jandarmerie.
Directorul executiv al DSVSA, Necula Botezatu, a arătat că este un program de lucru în perioada sărbătorilor de iarnă pentru evitarea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare. Acest program prevede verificarea modului în care sunt respectate condiţiile sanitar veterinare în târgurile de animale, pieţe agroalimentare, unităţi de tranşare, procesare, depozitare, valorificare, carmangerii, măcelării, supermarketuri şi unităţi de alimentaţie publică, cum ar fi restaurantele. „În urma acţiunilor de control, atunci când se constată nerespectarea prevederilor legislaţiei sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor se dispun măsuri de sancţionare, după caz, precum avertisment, amendă contravenţională, retragere de la consum şi reţinerea oficială a produselor neconforme, suspendarea activităţii agentului economic până la remedierea deficienţelor sau în cazuri extreme interzicerea desfăşurării activităţii“, a afirmat directorul DSVSA, Necula Botezatu. Acesta a explicat că, tot în această perioadă, atât la DSVSA cât şi la circumscripţiile sanitar veterinare