După “legende noi”, şeful lui Dinamo a mai inventat un concept: “milionarul neajutorat de stat”
Acţionarul majoritar de la Dinamo n-a stat degeaba de cînd a preluat puterea în Groapă, cu foamea unui lup tînăr. Printre altele, Ionuţ Negoiţă a inventat expresia “legende noi” şi le-a promis fanilor că le face rost, în timp util, de cîteva exemplare din această specie încă necatalogată de entomologii britanici. “La vremuri noi, legende noi”, cum s-ar zice.
Spre deosebire de legende, metodele lui Negoiţă sînt vechi, unele datează din perioada realismului socialist şi a pîinii pe cartelă, dacă ţinem cont de unchiul preşedinte la Dinamo. Tot vechi e şi reflexul “statul să ne dea, statul să ne facă”, un reflex care n-are ce căuta în manierele unui om de afaceri care evoluează într-o economie de piaţă. Dar Ionuţ Negoiţă nu e orice om de afaceri. E un om de afaceri care conduce un club de fotbal. Şi, în această calitate, se simte îndreptăţit să ceară finanţare de la Primăria Sectorului 2: “Cum unele cluburi sînt ajutate de către entităţi ale statului, mi se pare firesc să încerc şi eu atragerea unor fonduri pentru Dinamo”. I se pare firesc. Ce poate fi mai firesc de atît? Statul trebuie să finanţeze în mod echitabil societăţile private. Să le dea lunar un mic ajutor social şefilor de club. O alocaţie, o pensie de investitor, un spor de ruşine că nu se descurcă de unii singuri. Soluţii se găsesc, iar acţionarul majoritar de la Dinamo are tot ce-i trebuie ca să revoluţioneze capitalismul cu totul.
Spre cine s-a gîndit, mai exact, şeful de la Dinamo să întindă şapca? Spre primarul Sectorului 2. Contează pe faptul că Neculai Onţanu ţine cu Dinamo. Ionuţ Negoiţă putea să apeleze şi la primarul Sectorului 3, care ţine direct cu el, pentru că e fratele lui. Dar ar fi fost un caz prea puţin subtil de nepotism, dacă se poate spune aşa.
Sectorul 2 are, aşadar, t