Chiar dacă reprezintă principala forţă de opoziţie, PDL nu a avut nicio reacţie la lovitura de stat a USL de marţi, din Parlament. Conducerea PDL, în funte cu preşedintele partidului, Vasile Blaga, nu a sancţionat în niciun fel evenimentele din Parlament, care se petreceau sub nasul lor. Sursa: NICU DÎRDIAC
Singurii care au criticat puciul USL au fost prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu şi europarlamentarul Monica Macovei, care însă nu sunt deputaţi sau senatori.
Mai mult, democrat-liberalii Adrian Gurzău şi Gheorghe Udrişte au votat alături de USL în favoarea superimunităţii parlamentarilor, situaţie ce a determinat-o pe Monica Macovei să ceară conducerii PDL sancţionarea celor doi.
Crăciunul, mai important decât Codul Penal
La rândul său, preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a afirmat că a propus, marţi, PDL să intre în grevă parlamentară, dar nu a primit re acţia dorită."Reacţia a fost: haide ţi, vine Ignatul, unde ne grăbim?", a relatat Ungureanu. Acesta a vehiculat varianta unei com plicităţi între PDL şi USL. "Tăcerea este întotdeauna complice. Stând în sală, asta conduce la ideea complicităţii", a spus ieri, Mihai Răzvan Ungureanu, invitat la emisiunea "Evenimentul zilei TV".
PDL, complicele USL
La începutul lunii noiembrie, liderii deputaţilor şi senatorilor au depus o iniţiativă care nu ar mai permite Agenţiei Naţionale de Integritate să ceară sanţionarea parlamentarilor aflaţi în conflict de interese sau incompatibilitate. Aceştia ar fi urmat să fie sancţionaţi conform statutului aleşilor.
Printre semnatari se aflau şi liderii grupurilor parlamentare ale PDL, Mircea Toader şi Cristian Rădulescu, alături de liderii grupurilor USL, UDMR şi PPDD. ANI a protestat dur la această iniţiativă, apreciind că va afecta negativ imaginea României în procesul de monitorizare în cadrul MCV.
Explicaţiile lideri