Multe diete de slăbit ne asigură că putem să scăpăm de kilogramele în plus. Din păcate, bucuria este de scurtă durată. Tot ce am dat jos se depune din nou. Deseori, după dietă ne îngrăşem şi mai mult. Totuşi, Dieta Dukan ne promite că vom scăpa pentru totdeauna de kilogramele în plus care ne stresează ani la rând.
Dieta Dukan concepută de doctorul Dukan promite că acest regim nu va avea efecte asemănătoare cu celelalte diete. Nutriţionistul Dukan a lansat un plan alimentar în anul 2000 şi tot atunci a lansat cartea „Eu nu ştiu să mănânc". La scurt timp, acest volum a devenit un best seller în Franţa; apoi planul său alimentar s-a răspândit pe tot mapamondul.
Dieta este compusă din patru etape: de atac, de croazieră, de consolidare şi de stabilizare definitivă.
În etapa de atac
Se consumă doar carne de vită, limbă de vită şi de viţel, ficat de vită şi de pui, peşte, fructe de mare, carne de pui, de curcan, de iepure, ouă, lactate degresate, cafea, ceai, zilnic cel puţin un litru şi jumătate de apă plată şi câte două linguri de tărâţe de ovăz. Perioada aceasta trebuie urmată, în funcţie de câte kilograme vreţi să daţi jos. Totuşi, etapa de atac nu trebuie să depăşească zece zile.
În etapa de croazieră
Aveţi voie să alternaţi alimentele consumate în etapa de atac cu legume : roşii, castraveţi, ridichii, spanac, sparanghel, praz, fasole verde, varză, ciuperci, ţelină, diferite salate inclusiv de andive, de ardei, de vinete şi de dovlecei. Puteţi consuma şi morcovi sau sfecă, dar nu la fiecare masă. Preparatele culinare din aceste ingrediente trebuie să le gătite la abur sua la grill, în nici un caz nu trebuie să le prăjiţi. Aceste preparate pot fi consumate la orice oră şi nu aveţi restricţii în privinţa gramajului.
Faza de consolidare
În această etapă, puteţi consuma alimentele recomandate în cele două etape, dar în plus vă p