Cea mai frecventă schimbare a aspectului fizic, care este sesizabilă fără prea mari eforturi şi sporeşte considerabil respectul de sine, este remodelarea sânilor, unul dintre punctele-cheie ale chirurgiei estetice, intervenţiile din această categorie fiind dintre cele mai complexe. Dr. Cristian Niţescu ne explică şi modul în care această intervenţie ne ajută să ne redobândim sănătatea.
Remodelarea sânilor se numără printre cele mai solicitate intervenţii estetice, fiind o soluţie atât pentru femeile care doresc un bust impresionant, cât şi pentru cele care vor să reducă din volum sau care, în urma unei mastectomii, doresc să-şi recupereze imaginea de altădată. Aici intervin măiestria şi experienţa chirurgului plastician, persoana potrivită care poate îmbina cerinţele, dorinţele şi necesităţile clienţilor cu abordarea estetică corespunzătoare fiecărei persoane în parte.
Mărirea, cea mai frecventă intervenţie
"Cea mai întâlnită intervenţie din această gamă este mărirea sânilor cu implant siliconic. Acesta se plasează sub glanda mamară sau sub muşchiul pectoral, având ca scop mărirea bustului în cazul persoanelor nemulţumite de dimensiunea lor naturală, redarea volumului sau atenuarea unei asimetrii", declară dr. Cristian Niţescu, medic primar chirurgie plastică, doctor în ştiinţe medicale la Clinica "Dr. Cristian Niţescu".
Când este necesară ridicarea
O altă procedură solicitată este cea de ridicare a sânilor sau mastopexia. Pierderea în greutate, sarcina, alăptarea pot afecta forma şi fermitatea acestora. Operaţia presupune rearanjarea ţesutului mamar şi mutarea poziţiei areolei, însă fără a modifica dimensiunea sânului. Fermitatea sânilor se obţine prin îndepărtarea excesului de piele.
Reducţia redă aspectul fizic echilibrat
Tot în cadrul chirurgiei sânilor este inclusă şi