Deputaţii din Comisia juridică, autori ai loviturii date statului de drept, sunt sprijiniţi de oameni politici care au probleme penale. O parte dintre ei sunt în război deschis cu procurorii DNA sau cu inspectorii ANI, fi ind cercetaţi pentru corupţie sau conflict de interese. Sursa: AGERPRES
Nouă parlamentari din Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi din Camera Deputaţilor au plănuit, în noaptea de 9 spre 10 decembrie, articolele de modificare a Codului Penal şi legea amnistiei.
Super-imunitate pentru parlamentari, dezincriminarea conflictului de interese pentru aleşi, liber la contracte publice de sute de milioane pentru rudele baronilor locali sau prescripţia rapidă a unor infracţiuni sunt doar o parte dintre amendamentele controversate.
Politicienii pro-corupţie
Cei nouă sunt: Bogdan Ciucă (PC)- preşedintele Comisiei, Dan Ciprian Nica (PSD)- vicepreşedintele Comisiei, Cătălina Ştefănescu (PSD), Marius Manolache (PSD), Daniel Florea (PSD), Alina Gorghiu (PNL), Cătălin Nicolescu (PNL)-secretar al Comisiei, Steluţa Cataniciu (PNL) şi Andras -Levente Mate (UDMR).
Ei au fost propuşi în această Comisie de partidele din care fac parte şi au fost susţinuţi în Parlament de oameni politici influenţi, trimişi în judecată pentru fapte de corupţie: Dan Voiculescu (PC), Liviu Dragnea (PSD), Marian Oprişan (PSD), Relu Fenechiu (PNL) sau Tudor Chiuriu (PNL). O parte dintre membrii Comisiei au probleme cu Justiţia sau cu ANI. Cel mai flagrant caz este cel al lui Mate, judecat pentru conflict de interese. Numele lui Ciucă apare într-o anchetă DNA, separată din dosarul fostului deputat Mihail Boldea, Manolache a fost învinuit de DNA în dosarul "Realitatea TV", iar Cataniciu a fost acuzată de ANI de conflict de interese.
Specialistă în limbi străine
Un alt caz interesant este cel al Cătălinei Ştefănescu, protejata lui Liviu Dragnea, car