Înotul a ajuns să nu mai fie un sport „exotic” în judeţul Dâmboviţa. De când s-au dat în folosinţă bazinele de la Târgovişte şi Titu, atenţia tinerilor din judeţ a fost captată tot mai mult de acestă ramură sportivă.
Cupa CSM Târgovişte a reliefat că puştii dâmboviţeni sunt atraşi de acest sport, iar autorităţile locale şi judeţene ar trebui să le pună la dispoziţie mai multe competiţii în acest sens. Observând câţi copii au luat parte la întrecerea de la sfârşitul săptămânii trecute, Gheorghe Tzitzeclis a considerat că bazinele dâmboviţene ar trebui să găzduiască minim patru concursuri pe an.
Intructorul sportiv de la Liceul „Goga Ionescu” din Titu, Palatul Copiilor şi CSŞ Târgovişte a lăsat de înţeles că întrecerea de bazinul din Microraionul 3 a reprezentat o reuşită din toate punctele de vedere, atâta timp cât s-a desfăşurat după regulamentul Federaţiei Române de Înot şi a fost asaltată de numeroşi copii.
„Pentru toată lumea această cupă a reprezentat un real succes. În judeţul Dâmboviţa, astfel de competiţii ar trebuie să se desfăşoare de cel puţin şapte-opt ori pe an. Sunt mulţumit că întrecerea a fost bine organizată, iar colaborarea cu CSM Târgovişte a funcţionat de minune. Sunt mulţumit că peste 75 % din medalii au fost obţinute de elevii Liceului Goga Ionescu şi cei de la Palatul Copiilor, unde sunt instruiţi de mine şi de fiica mea,Georgiana. La unele categorii, copiii au realizat timpi apropiaţi de categoria a doua, adică un lucru nemaipomenit de bine. Mă aştepam să vină un număr atât de mare de concurenţi, după ce eu făcusem înscriirile înainte de concurs. Din câte s-au văzut, pot spune că anumiţi copii pot ajunge să înoate la nivel înalt, dar ca să ajungă până acolo trebuie să facă antrenamente zilnice şi să participe la cât mai multe competiţii. Cu toţii sperăm ca de aici înainte să existe mai multe întreceri de acest