Târgul neautorizat ce se creează duminica în intersecţia străzii Vitan-Bârzeşti cu Splaiul Unirii se pare că le provoacă mari inconveniente şoferilor mijloacelor de transport în comun. Pentru a rezolva aceste probleme, RATB se alătură campaniei "ring".
Vânzătorii ambulanţi de produse contrafăcute şi, mai ales, samsarii care ocupă şoselele pentru a-şi vinde maşinile încurcă, în fiecare duminică, traficul din zona târgului auto din Vitan. Unii dintre cei care se confruntă cel mai des cu aceste probleme sunt şoferii Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB). "În traficul foarte aglomerat din Bucureşti, conducătorii de vehicule RATB se confruntă zilnic cu astfel de probleme, care conduc, de multe ori, la dereglarea sau blocarea circulaţiei mijloacelor noastre de transport: parcarea neregulamentară a autoturismelor pe carosabil şi în staţii", explică reprezentanţii RATB. Despre zona Vitan, aceştia spun că este una dintre cele mai problematice. "În zona Autovit, în special în zilele de târg, circulaţia autobuzelor se desfăşoară cu probleme din cauza autoturismelor parcate pe carosabil, pe ambele sensuri de mers, precum şi a multor pietoni care vizitează târgul", spun cei de la RATB.
Manevrele neregulamentare blochează traficul
De asemenea, ei spun că, din cauza şoferilor indisciplinaţi, autobuzele ajung mai greu în staţii. "Un alt aspect care generează probleme de trafic în zona respectivă îl reprezintă manevrele neregulamentare efectuate de mulţi conducători auto pentru a intra în târg, cum ar fi trecerea peste banda continuă de pe un sens pe altul, oprirea bruscă şi blocarea circulaţiei până la eliberarea porţilor de acces în târg. Colaborăm permanent cu Poliţia Rutieră, în situaţii speciale, conducătorii de autobuze apelează la numărul de urgenţă 112, însă este un fenomen greu de stopat", explică reprezentanţii r