Ambasadorii Germaniei si Frantei au venit joi la Parlament, pentru a cere explicatii de la deputatii din Comisia Juridica privind modificarile aduse marti Codului penal. Urmeaza sa soseasca si ambasadorul Olandei.
Philippe Gustin, ambasadorul Frantei, si Werner Hans Lauk, ambasadorul Germaniei, au venit la Parlament si intra pe rand sa vorbeasca cu parlamentarii in legatura cu modificarile din Codul Penal prin care parlamentarii nu mai sunt considerati functionari publici si scapa astfel de cercetarile derulate de agentia Nationala de Integritate si Directia Nationala Anticoruptie.
Si ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris, a venit la Parlament, informeaza B1 TV.
Urmeaza sa soseasca si ambasadorul Olandei, Matthijs van Bonzel.
Ministrul de Externe a comentat dur miercuri reactia ambasadelor cu privire la modificarile Codului Penal. Titus Corlatean le-a facut observatii in mod oficial reprezentantilor ambasadelor ca ar trebui sa se adreseze ministerului atunci cand sunt probleme, nu presei.
"Eu am o asteptare clara, fireasca, ca atunci cand exista preocupari, semne de intrebare, nelinisti din partea unor ambasadori sau ambasade, sa ne fie transmise direct la Ministerul de Externe, responsabililor din MAE si mie personal ca ministru, si nu sa le aflam prin intermediul presei. Este o practica pe care nu o inteleg si nu o agreez", a spus Titus Corlatean.
Actiunea celor trei ambasadori vine dupa ce miercuri, mai multe tari si-au exprimat, prin ambasadele lor la Bucuresti, ingrijorarea si preocuparea fata de, modificarile aduse Codului penal.
Ambasada Germaniei in Romania a anuntat, miercuri, ca urmareste "cu atentie si
ingrijorare", actiunile de modificare a legislatiei, cerand ca activitatea institutiilor care sprijina statul de drept sa se desfasoare "neingradit si fara presiune