Comitetul de Creditori al UTA-ei SA s-a întrunit pentru prima oară în formula stabilită pe 20 noiembrie. Pe ordinea de zi a şedinţei au fost două puncte mari şi late, care au fost rezolvate în decurs de o oră, în defavoarea lui Adrian Marţian. Acesta a răspuns convocării administratorului şi i-a mai adus cu el şi pe Cătălin Barbu şi Dorin Micşa, ceva mai paşnici şi nesemnifocativi decât bodyguarzii cu care s-a înconjurat la precedenta vizită în Calea Aurel Vlaicu.
Cum toate cele cinci părţi au fost reprezentate şi s-a îndeplinit cvorumul de şedinţă s-a trecut efectiv la vot. În primul rând, era nevoie de un preşedinte al Comitetului de Creditori, iar primul propus a fost Alexandru Meszar, respectiv clubul Atletico. Acesta a refuzat funcţia şi a dat şi o explicaţie pentru gestul său.
„Funcţia de preşedinte al Comitetului de Creditori este una de natură juridică, nicidecum una executivă sau managerial. De aceea, nu avea niciun sens să fiu implicat. Instituţia Finanţelor mi se pare mai potrivită pentru a conduce acest Comitet şi am votat pentru ea”, ne-a mărturisit Meszar. Deşi Adrian Marţian s-a autopropus preşedinte, majoritatea voturilor (4 din 5) s-a dus la juristul Călin Mitran, reprezentantul Finanţelor Arad.
Apoi, s-a trecut la „subiectul” Dorin Micşa. Prin ultimele acţiuni, acesta a demonstrat că rămâne de parte lui Marţian, un simplu creditor minoritar fără putere de decizie la club, aşa că s-a propus înlăturarea sa. Dorin Stana, Dan Proca şi Călin Mitran au votat pentru, Alexandru Meszar s-a abţinut, iar Adrian Marţian a votat împotrivă. Prin urmare, fostul „oficial” al lui Poli nu mai este administrator special al clubului UTA, care – însă – cu această ocazie îşi pierde orice prerogativă administrativă. Totul trece în mâna Administratorului Judiciar, firma de avocatură, Dinu, Urse şi Asociaţii.
Mai trebuie spus că toate aceste de