Scris de M. Hoster - Un proiect pe trei ani, cu o finanţare impresionantă, de peste 2,5 milioane de euro, a avut succes şi a dus la creşeterea gradului de angajabilitate a studenţilor din Timişoara, dar şi din alte patru centre universitare din România. Condus de la Timişoara de un grup de tineri plini de dorinţă de a face bine, proiectul finanţat prin fonduri europene pe POSDRU, a fost un succes.
Pornit la drum cu emoţii, de multe ori considerat prea puţin atractiv de conducerile şi profesorii universităţilor din România, dar superapreciat de studenţii participanţi, proiectul intitulat „Programul multi-regional integrat de stagii de practică pentru studenţi în vederea creşterii gradului acestora de angajabilitate”, şi-a propus şi reuşit să îi ajute pe studenţi să înveţe să se prezinte mai bine în faţa angajatorilor, să efectueze stagii de pregătire în cadrul marilor firme din România şi, în final, să-şi găsească o slujbă de pe băncile facultăţii sau la finalul studiilor.
Alexandra Petcu, parte a echipei care a dus la bun sfârşit un proiect ce iniţial părea o pălărie mult prea mare pentru posibilităţile tinerei echipe de management de proiect, spune că obiectivele iniţiale au fost îndeplinite şi chiar depăşite.
„Studenţii care au participat în proiect au devenit mai angajabili decât colegii care nu au luat parte la stagii de practică sau interviuri de consiliere în carieră. Dacă iniţial făceam eforturi pentru a aduna numărul minim de studenţi care să acopere locurile disponibile, succesul proiectului a însemnat că în cel de-al treilea an de activitate să fim nevoiţi să selectăm una din zece solicitări depuse. Studenţii au descoperit cât de util este programul şi au dorit să participe. Pentru majoritatea, cel mai interesant punct al pregătirii au fost interviurile pentru carieră. Mulţi au decis în urma acestor stadii să se reorienteze în carieră, pentru