225 de elevi olteni din clasele III-VIII cu rezultate mai slabe la învăţătură au participat la un program pilot, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, prin intermediul căruia şi-au completat şi îmbunătăţit cunoştinţele. Proiectul „Performanţe crescute pentru elevii din învăţământul preuniversitar!-www.miculprint.ro” este derulat de ISJ Alba în parteneriat cu inspectoratele şcolare din Olt şi Bihor.
Rezultatele obţinute în cadrul proiectului „Performanţe crescute pentru elevii din învăţământul preuniversitar!-www.miculprint.ro” au fost prezentate, joi, în cadrul unui eveniment care s-a desfăşurat în amfiteatrul Colegiului Naţional „Ion Minulescu” din Slatina. La eveniment au fost prezenţi mai mulţi elevi şi profesori de la unităţi de învăţământ din judeţul Olt. Proiectul are o valoare de aproape 20 de milioane de lei şi este derulat de inspectoratul şcolar din judeţul Alba, în parteneriat cu ISJ-urile din Olt şi Bihor. Ioan Vlasin, managerul de proiect, a arătat că, în cadrul proiectului, timp de aproape doi ani s-a lucrat la elementele care stau la baza portalului prin intermediul căruia copiii pot să îşi îmbunătăţească rezultatele la învăţătură.
„Este vorba de proiectul prin care am realizat site-ul www.miculprint.eu, în care am adunat într-o manieră foarte bine organizată materiale, lecţii, prin care elevii care doresc pot să-şi completeze cunoştinţele şi să îşi amelioreze pregătirea. Vreo doi ani am lucrat la realizarea proiectului, adică a site-ului, iar în anul 2013 am implementat proiectul în şcoli. Adică am făcut activităţi de recuperare cu elevii”, a spus el.
Elevii implicaţi au participat la activităţi în cadrul proiectului, trei zile pe săptămână. Managerul de proiect a mai arătat că nu numai că elevii au reuşit să înveţe lucruri noi şi folositoare în activitatea şcolară, dar au şi fost încântaţi de modul de abordare al