Statul insular se confruntă cu mai multe cazuri de ciumă bubonică și pneumonică, ambele maladii putând ucide o persoană în decurs de 24 de ore, potrivit BBC.
Astfel, cel puțin 20 de persoane au murit, săptămâna trecută, după ce un sat din nord-vestul ţării a devenit un focar de ciumă bubonică. Institutul Pasteur din Madagascar a evitat să estimeze numărul persoanelor afectate, dar autoritățile locale susțin că alte 20 de persoane sunt infectate.
Herlyne Ramihantaniarivo, un oficial din Ministerul Sănătăţii din Madagascar, a confirmat existența a cel puţin două cazuri de ciumă pneumonică, mai periculoasă şi mai virulentă decât cea bubonică, această formă transmițându-se, pe calea aerului, de la om la om.
Ciuma pneumonică este cauzată de aceeaşi bacterie care provoacă şi ciuma bubonică. Ceea ce le diferenţiază însă, este că, în timp ce varianta bubonică se transmite prin purici şi poate fi tratată cu antibiotice, ciuma pneumonică este mult mai uşor de contractat şi are o rată de mortalitate mult mai mare.
Anul trecut, în Madagascar s-au înregistrat 60 de morţi provocate de ciuma bubonică, cele mai multe la nivel mondial. Comitetul Internaţional al Crucii Roşii avertiza, încă din luna octombrie, că există riscul declanșării unei epidemii, cei mai expuși fiind prizonierii, care trăiesc în condiţii igienice precare.
"Moartea neagră" a fost una dintre cele mai devastatoare pandemii din istoria omenirii, între 75 și 200 de milioane de oameni fiind uciși de ciuma bubonică, a cărei apogeu s-a înregistrat în secolul al XIV-lea.
TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO: Un grup infracţional organizat politic preia controlul total în România MITINGURI la Bucureşti şi Braşov împotriva SUPER-IMUNITĂŢII parlamentarilor: Minciuna, prostia şi hoţia îngroapă România! | FOTOTraian Băsescu, la postul B1 TV: "Trebuie să uităm de Schengen, pentru că va fi