Fie că sunt prăjite până fac o crustă crocantă, asezonate cu tot felul de mirodenii, gătite la foc mic sau marinate în sos, chiftelele reprezintă unele dintre cele mai bune feluri de mâncare de pe acest pământ. Chiar dacă ai putea crede că ești maestru la făcut chiftele și cunoști foarte multe rețete, dacă respecți următoarele 4 reguli, îți vei îmbunătăți considerabil îndemânarea atunci când prepari acest fel de mâncare.
1. Nu cumpăra carnea direct măcinată
Nu toate magazinele vând carne măcinată proaspătă sau de calitate. Dacă vrei să fii sigur că-ți vor ieși chiftele excelente, mai bine cumpără carne macră de vită, porc sau pui, pe care să o macini tu acasă. În acest fel, poți face diverse combinații de cantități de carne, până vei obține rețeta perfectă de chiftele.
2. Pregătește condimentele și legumele din timp
Oricât de repede s-ar face chiftelele, dacă pui ceapă, usturoi sau alte vegetale crude în amestec, acestea vor avea gust crud după prăjire. Cel mai bine călește-le în puțin ulei înainte de a le încorpora în amestecul pentru chiftele.
3. Nu uita de pâine
Pâinea înmuiată în apă și stoarsă va menține chiftelele puțin moi pe interior. Pe măsură ce carnea se gătește, proteinele sale se micșorează, eliminând umezeala. Amidonul din pâine formează un fel de gel care menține umezeala și grăsimea în carne. Ciupercile tocate au același efect.
4. Prăjește chiftele doar în tigaie
Chiftelele rămân moi și destul de grase pe interior dacă sunt gătite la cuptor, pe o foaie de copt și fără ulei. Ele au cel mai bun gust atunci când sunt prăjite în ulei, chiar dacă așa sunt mai nesănătoase.
Fie că sunt prăjite până fac o crustă crocantă, asezonate cu tot felul de mirodenii, gătite la foc mic sau marinate în sos, chiftelele reprezintă unele dintre cele mai bune feluri de mâncare de pe acest pământ. Chiar dacă ai putea crede că