Gorjenii care își vor petrece sărbătorile în spital vor avea parte de un meniu special. Conducerea unităților spitalicești a avut grijă să le ofere pacienților produse tradiționale atât de Crăciun, cât și de Revelion. Bolnavii vor primi sarmale cu piftii, friptură, caltaboși, cârnați și cozonac. Pentru acest lucru, unele spitale din județ au primit donații și sponsorizări. Și cei care au serviciul de masă externalizat au solicitat firmelor să pregătească un meniu tradițional.
Cei care nu își vor petrece sărbătorile în familie, ci pe un pat de spital, din cauza afecțiunilor de care suferă, vor avea parte de un meniu tradițional. Reprezentanții unităților spitalicești din județul Gorj au făcut tot posibilul ca pacienții să simtă magia sărbătorilor chiar și pe un pat de spital. „Alocația de hrană pentru un bolnav este de 6 lei pe zi și am încercat să ne încadrăm în această sumă și să le servim ceva mai deosebit bolnavilor de sărbători. O să le dăm carne, cozonac și posibil sarmale. Trebuie să le oferim ceva mai special. Probabil în acele zile nu vor fi mulți bolnavi, că majoritatea pleacă acasă la cerere”, a precizat Robert Calotescu, managerul Spitalului din Rovinari.
Ciorbă de perișoare și sarmale cu piftii la Novaci
Și conducerea Spitalului din Novaci a pregătit un meniu special de sărbători, destul de bogat. Bolnavii internați aici vor avea parte de mese diversificate. „O să aibă sarmale cu piftii, ciorbă de perișoare, friptură de porc, iar pentru cei care țin regim de pasăre, cozonac și prăjituri. Avem promisiuni că o să primim și o sponsorizare și le facem și câte un pachet. Le-am făcut și brad. Nu am depășit bugetul pentru masă, pentru că noi dăm carne de obicei la bolnavi, iar acum am pregăti-o în alt fel”, a precizat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului din Novaci.
Bolnavii de la Turceni vor avea cârnați și caltaboș
Pentru că s