În Piaţa Sfatului vor fi două ogrăzi: cea a lui nea Marinică, dar şi cea a Regelui Ciolanelor. Cei doi iscusiţi în d’ale bucatelor îşi vor prezenta reţetele pentru cârnat, caltaboş, tobă, ruladă de carne şi alte asemenea grozăvii - şi le vor prepara pe loc în faţa publicului folosindu-se de unelte moştenite din tată’n fiu.
Se va prepara un porc, după reţeta bunicii, chiar în Piaţa Sfatului. Aşa cum cere tradiţia se va găti un ceaun mare cu pomana porcului, din care să se înfrupte orice doritor. Mai mult, cine va participa la tombolă va putea câştiga un porc de o sută de kilograme. Alte premii mai sunt un Brad impodobit cu produse de porc, dar şi un pachet de 15 kg de carne de porc. Asta promit organizatorii festivalului Reînvierea Tradiţiilor Populare din Ţara Bârsei, ce va avea loc în perioada 12-15 decembrie.
„Se va putea vedea cum sunt pregătiţi cârnaţii, cum se tranşează porcul, cum se serveşte şoriciul. Din aceste bucăţi de carne se va face o mare pomană a porcului şi alte produse gen sângerete, caltaboş, tobă. Nu va lipsi specificul fiecărei ogrăzi: se va face un taur la proţap într-o ogradă la regele ciolanelor, iar în ograda lui Nea Marinică se vor face berbecuţi la proţap“, a declarat Anemona Hermeneanu, organizato al evenimentului.
Totul se va închina cu ţuică fiartă de prune din Maramureş şi cu vin fiert aromat cu cuişoare. Brânza bună de la Bran va avea un loc de cinste şi garnitura va fi din murături cât mai alese. O să miroasă a turta dulce, placintă şi a pâine cu cartofi de casă din cuptorul pe lemne. Tot de-aici vor ieşi la iveală cei mai gustoşi cozonaci cu nucă şi mac. Din program nu lipsesc nici colindele. Elevii braşoveni vor prezenta în fiecare zi de festival un program artistic. Evenimentul este deschis publiculuide vineri până duminică de la ora 10.00 la ora 21.00, iar astăzi începând cu ora 16.00. Tot la festival puteţi admir