De parcă n-ar fi de ajuns numărul mare de taxe şi impozite, Ministerul Muncii vrea să oblige patronii la o cheltuială în plus, transmite Realitatea TV.
Firmele care au mai mult de 20 de salariaţi vor trebui să aloce fonduri pentru organizarea şi funcţionarea unor comitete care să îi reprezinte pe salariaţi. Oamenii de afaceri resping proiectul despre care spun că impune o cheltuială nejustificată.
Proiectul Ministerului Muncii pune în aplicare modalităţile de informare şi consultare a angajaţilor. Practic, se referă la transpunerea unei directive europene deja existentă în legislaţia noastră.
„Noi nu vedem necesară o asemenea reglementare pentru că ea există şi corespunde iniţiativelor europene. Modalităţile de informare şi consultare a angajaţilor din România sunt reglementate deja”, spune Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).
În proiect se arată că angajatorii ar putea fi obligaţi să pună la dispoziţia salariaţilor inclusiv agenda conducerii şi copii ale documentelor transmise adunării generale a acţionarilor.
În plus, firmele ar trebui să plătească experţi şi să asigure cheltuielile de deplasare şi de organizare a reuniunilor organizate de sindicat.
„Va însemna o nouă povară fiscală pentru firmele respective. În loc să folosească banii pentru crearea de locuri de muncă, pentru investiţii, punem o povară suplimentară pe firmele care şi aşa sunt încercate de criză”, a mai spus Nicolescu.
Comentarii.
De parcă n-ar fi de ajuns numărul mare de taxe şi impozite, Ministerul Muncii vrea să oblige patronii la o cheltuială în plus, transmite Realitatea TV.
Firmele care au mai mult de 20 de salariaţi vor trebui să aloce fonduri pentru organizarea şi funcţionarea unor comitete care să îi reprezinte pe salariaţi. Oamenii de afaceri resping proiec