Premierul Victor Ponta a spus, joi, referitor la modificările de la Codul Penal, că nu crede că vreo ambasadă europeană contestă dreptul Parlamentului de a legifera, deoarece "şi în ţara lor se întâmplă la fel", adăugând că singura reacţie total greşită a fost cea a ambasadei SUA, care se referea la investiţii.
"Am văzut declaraţii de principiu, nu cred că vreo ambasadă europeană contestă dreptul Parlamentului de a legifera, pentru că şi în ţara lor se întâmplă la fel. Singura reacţie care cred că a fost total greşită, că nu se referea la realitate, a fost a ambasadei Statelor Unite, care vorbea despre investiţiile americane. Din câte ştiu eu, Chevron investeşte în România sau poate să plece dacă nu se aplică legea şi dacă nu reuşim să arătăm că putem proteja proprietatea privată. Nu mi-a zis nimeni vreodată de la Chevron cum e cu parlamentarii. De fiecare dată mi-au spus dacă o proprietate privată poate fi apărată. Aici cred că a fost o greşeală (legat de ambasadă - n.r.) şi o să transmit acest lucru", a spus Ponta.
Declaraţiile prim-ministrului au fost prezentate joi, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.
Ce presupune Legea de modificare a Codului Penal
Modificările din Codul penal sunt dramatice şi dărâmă 10 ani de de muncă a instituţiilor anticorupţie, a spus preşedintele Traian Băsescu.
Mai mult, şeful statului a atenţionat că România nu mai are şanse să adere la spaţiul Schengen, după ultimele modificări aduse Codului penal, estimând că raportul MCV va fi "foarte prost" pe partea de activitate parlamentară.
După Traian Băsescu, şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, cere rediscutarea în Camera Deputaţilor a modificărilor la Codul Penal.
Până şi s ocialiştii europeni critică noul Cod penal. Swoboda: Modificarea contravine valorilor UE. E