Persoanele echilibrate, cu un psihic puternic, au o cu totul altă percepţie asupra vieţii, viziune care le ajută să fie mai împlinite, mai puţin stresate şi să găsească partea bună inclusiv în situaţii ce par pentru mulţi un capăt de drum. Admirate şi invidiate, deopotrivă, caracterele puternice oferă exemple pe care ne-am dori să le putem urma, dar adesea suntem prea ocupaţi să trăim ca să înţelegem unde greşim.
Nimeni nu spune că viaţa este uşoară, dar cu siguranţă poate fi mult mai frumoasă dacă suntem antrenaţi să gândim şi să acţionăm în aşa fel încât să nu ne tăiem singuri craca de sub picioare. Psihologul Amy Morin a realizat un îndrumar pe baza observaţiilor făcute pe propriii pacienţi, oameni obişnuiţi, care ajung în cabinetul ei copleşiţi de probleme. Morin a identificat greşelile capitale pe care le facem, adesea fără să realizăm că ne sabotăm singuri.
Nu-şi plâng de milă
Caracterele puternice nu irosesc timp preţios şi nu se consumă emoţional analizând la nesfârşit ceea ce li s-a întâmplat sau de ce s-a comportat cineva cu ei într-un anumit fel. În schimb, îşi asumă responmsabilitatea pentru rolul jucat chiar de ei într-o situaţie, conştienţi de faptul că viaţa nu este întotdeauna uşoară sau dreaptă.
Nu se lasă subjugaţi
Oricât de dificilă ar fi o situaţie, un om echilibrat nu permite altora să-l manevreze după bunul plac şi să preia controlul asupra lui. De exemplu, în loc să vă frământaţi pentru că şeful vă face viaţa grea, încercaţi să înţelegeţi că sunteţi singurul care are puterea de decizie în privinţa felului în care veţi acţiona şi schimbaţi-vă starea emoţională.
Nu fug din faţa provocărilor
Schimbarea este un proces inevitabil şi firesc în viaţa fiecăruia, care ar trebui să ne ajute să evoluăm spre mai bine. Fiţi flexibili şi încercaţi să identificaţi părţile pozitive ale unei situaţii noi. Puter