Cu prilejul Crăciunului 2013, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Timiş îi îndeamnă pe toţi cetăţenii care sacrifică porci să facă în mod obligatoriu examenele trichineloscopice ale cărnii de porc.
Numai astfel se pot evita îmbolnăvirile cu trichineloză, o maladie foarte gravă.
Adrian Popa, directorul DSVSA Timişoara, a spus că punctele de examinare în Timişoara sunt: Piaţa Doina, Piaţa Iosefin, Piaţa 700 şi Piaţa Lipovei, iar în Lugoj la sediul DSVSA, de pe str. Nera nr. 4. La sate, de operaţiune se ocupă medicii veterinari. Programul de lucru pentru efectuarea examinărilor este: luni-vineri, între orele 8.30-16.30, sâmbătă, între orele 9-15, iar duminică între orele 9-13. Probele care se recoltează pentru examenul trichineloscopic se iau de pe pilerii diafragmei, diafragma din partea costală (diafragma este muşchiul care separă cavitatea abdominală de cea toracică), muşchii abdominali, muşchii intercostali, muşchi limbii, muşchii maseteri (ai fălcilor), muşchii gâtului de profunzime.
Cu prilejul Crăciunului 2013, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Timiş îi îndeamnă pe toţi cetăţenii care sacrifică porci să facă în mod obligatoriu examenele trichineloscopice ale cărnii de porc.
Numai astfel se pot evita îmbolnăvirile cu trichineloză, o maladie foarte gravă.
Adrian Popa, directorul DSVSA Timişoara, a spus că punctele de examinare în Timişoara sunt: Piaţa Doina, Piaţa Iosefin, Piaţa 700 şi Piaţa Lipovei, iar în Lugoj la sediul DSVSA, de pe str. Nera nr. 4. La sate, de operaţiune se ocupă medicii veterinari. Programul de lucru pentru efectuarea examinărilor este: luni-vineri, între orele 8.30-16.30, sâmbătă, între orele 9-15, iar duminică între orele 9-13. Probele care se recoltează pentru examenul trichineloscopic se iau de pe pilerii diafragmei, diafragma din