Jucătorii Petrolului Ploieşti au fost invitaţi miercuri după-amiază la Crama Seciu (Prahova), acolo unde mulţi dintre elevii lui Cosmin Contra au asistat pentru prima dată la tradiţionala tăiere a porcului!
Din cauză că programul echipei este unul destul de încărcat pe final de sezon, cu meciuri până pe 19 decembrie, dată când toţi jucătorii vor pleca în vacanţă, s-a ales organizarea în avans a unei mese tradiţionale.
A fost o ocazie pentru străinii din lotul “lupilor” să fotografieze şi să înregistreze toate momentele pe care haitianul Alcenat, brazilienii Romario şi Guilherme, camerunezul Priso şi ceilalţi “găzari” stranieri din lotul echipei de pe locul doi în Liga I le-au trăit pentru prima dată!
“Maestru de ceremonii” a fost internaţionalul român Ovidiu Hoban, care a pus mâna pe cuţit, la propriu, pentru a curăţa porcul sacrificat “aşa cum se face şi în Ardeal”. Contra vrea cadou de 6 puncte
Fotbaliştii s-au încălzit în jurul focului, pe o atmosferă întreţinută de un acordeonist local, au băut o cană cu vin şi au cinstit un păhărel cu ţuică fiartă, după care a urmat “pomana porcului”.
Unii dintre jucători s-au lăsat cu greu convinşi să guste din şorici. Dar au gustat! Antrenorul Cosmin Contra a fost iniţiatorul acestei ieşiri în aer liber.
“Guriţă” a explicat: “Am vrut să le arăt străinilor tradiţiile noastre şi am vrut ca noi, românii, să retrăim momente frumoase care să ne aducă aminte de copilărie şi de obiceiurile străvechi”.
Contra a promis o nouă cină festivă, pentru că duminică, în ziua meciului cu “U” Cluj, împlineşte 38 de ani: “Vreau cadou 6 puncte din meciurile cu ardelenii şi cu Pandurii şi, sigur, voi da o masă jucătorilor”.